Trejon

Flexitrac 12 serien

  • Ekonomiskt och miljövänligt.
  • Slitstyrka, livslängd och funktion.
  • 5 dieselmotorer, permanent 4-hjulsdrift
  • Bultat tak och fällbar skyddsbåge
  • Ljudisolerad hytt, torkare fram och bak, öppningsbar bakruta och golvmattor i gummi.
  • Modellserie 12-2S får du en högre framkörningshastighet – upp till 22 km/h.

Teknisk information

Med Trejon Flexitrac får du ett mycket ekonomiskt och miljövänligt alternativ till andra kompaktlastare eller större traktorer. Maskinerna är utvecklade för att klara Trejons höga krav på slitstyrka, livslängd och funktion. Inom 12-serien finns fyra olika modeller. Samtliga utrustade med tystgående, bränslesnåla Kubota Euro 5 dieselmotorer, permanent 4-hjulsdrift och Trima/SMS-redskapsfäste. LRF-modellerna har bultat tak och fällbar skyddsbåge medan CAB levereras med ljudisolerad hytt, torkare fram och bak, öppningsbar bakruta och golvmattor i gummi.

Med Trejon Flexitrac modellserie 12-2S får du en högre framkörningshastighet – upp till 22 km/h. Detta tack vare en elektrisk hög- och lågväxel som manövreras via kompaktlastarens joystick.

Modell 1238 med uppdaterat chassi

Vid anpassningen för det kraftigare 38 hk Kubota Euro 5-motorerna har modellen 1238 också fått ett uppdaterat chassi. Det innebär bland annat 9 cm längre hjulbas och möjligheten att utrusta med 17 tums hjul. Även lyftkraften har ökats till hela 2 000 kg. Euro 5-standarden är ett naturligt steg i Trejon Flexitracs målsättning att erbjuda ett miljövänligare alternativ. Motorerna är utrustade med partikelfilter och regenerering.

Vi möter de senaste miljökraven

Trejon Flexitrac är utrustade med dieselmotorer från Kubota med miljöklass Euro 5. För att möta kraven är motorer över 26 hk utrustade med partikelfilter. Kubota är sedan länge marknadsledande på mindre motorer med denna tekniska lösning och har ett väl fungerande system med autoregeneration.